Essbase Intermediate Quiz


Essbase Intermediate Quiz



Essbase Intermediate Quiz contain set of 100 MCQ questions for Essbase MCQ which will help you to clear Intermediate level quiz.



1) Correct Format for the text file imported to Alias table should have

  1. $ALT_NAME
  2. $TERMINATE
  3. .alt extention
  4. A & C
Answer : D

 

 

2) How can you create UDA on Attribute Dimension Members

  1. Using ODI
  2. Using Outline Load Utiltiy
  3. Not Possible
  4. Best Practices don’t suggest to do it
Answer : C

 

 

3) If a data source contains data for January, February, and March, and you want to load only the March data, Can you clear the Jan & Feb data using Rule File

  1. Yes it is possible to clear data combination
  2. No, this is not possible using rule file
  3. Data clear command has to be executed before loading data using rule file
  4. Custom calculation script has to be used for Jan & Feb Clear
Answer : A

 

 

4) During Dimension Build, is it possible to dynamically build the headers information from the data source file

  1. It is possible to build the header information
  2. Header information should be provided before hand in text file
  3. Header information is always ignored while loading data using rule file
  4. This can be done using ODI
Answer : A

 

 

5) If the Data source file contains information about 11 Dimensions while in Target Cube there are only 7 Dimensions, Which setting in rule file will help to load the data

  1. Putting a Header Information
  2. Scaling Data Values
  3. Ignore during Data Load
  4. Rule file is unable to handle this situation
Answer : C

 

 

6) Remove Unspecified Setting is available with which of the following Dimension Build settings

  1. Generation Reference
  2. Level Reference
  3. Parent Child Reference
  4. Adding a list of new Members
  5. Adding Members as Sibling of Lowest Level

 

  1. 1,2,4
  2. 2,4,5
  3. 1,2,5
  4. 1,2,3
Answer : D

 

 

7) Which of the following statement is true

  1. Rule file can only be viewed but not printed
  2. Rule file can be printed
  3. Printing of rule file results in Error in Essbase 11.1.X
  4. Rule file printing is the upcoming feature in Hyperion Essbase
Answer : B

 

 

8) Report Extractor processes the report script and can fetch data from

1.Local Regions

2.Partitioned Regions

3.Dynamically Calculated Regions

  1. Only 1
  2. Only 2
  3. 2 & 3
  4. 1,2 & 3
Answer : D

 

 

9) Fragmentation is likely to occur in the following situations:

1.Read/write databases that users are constantly updating with data

2.Databases that execute calculations around the clock

3.Databases that frequently update and recalculate sparse members

 

  1. 1,2,3
  2. 1,2,4
  3. 2,3,4
  4. 3,4,1
Answer : B

 

 

10) Which parameters denote that database is fragmented

  1. Cluster Ratio
  2. Average Fragmentation Quotient
  3. Both A & B
  4. Cache Hit Ratio
Answer : C

 

 

11) Oracle recommends not to increase the retrieval buffer size after

  1. 10KB
  2. 100KB
  3. 8KB
  4. 10000KB
Answer : B

 

 

12) Which cells are considered as input level cells in ASO

  1. Cells at non level-0
  2. Cells at level-0
  3. Cells at level-0 without formula
  4. Both 2 & 3
Answer : C

 

 

13) Aggregate View in ASO is a collection of

  1. Input Cells
  2. Aggregate Cells
  3. Both Input and Aggregate Cells
  4. Only calculated cells
Answer : B

 

 

14) In order to tune ASO Database, which factors should be eyed on

  1. Database size
  2. Number of Stored Hierarchies
  3. Level Information
  4. Generation Information

 

  1. 1,2
  2. 2,3
  3. 1,3
  4. 2,4
Answer : C

 

 

15) Associating Attribute Dimensions in ASO is considered as

  1. Stored Hierarchy
  2. Alternate Hierarchy
  3. Dynamic Hierarchy
  4. Multiple Hierarchy Enabled
Answer : B

 

 

16) For time balance reporting, what is not supported in ASO

  1. Skip None
  2. Skip Missing
  3. Skip Zero
  4. Skip None and Zero
Answer : C

 

 

17) In ASO, Members of Stored Hierarchy can have formulas ?

  1. They can have member formulas
  2. They cannot have any member formulas
  3. Only MDX formulas can be attached to stored hierarchy members
  4. Calculation functions can be used but only at Level-0 because its ASO
Answer : B

 

 

18) What are minimum access permissions required to execute below statement

refresh replicated partition sampeast.east to samppart.company at localhost all data;

 

  1. Write Only
  2. Read Only
  3. Admin Accessq
  4. DB Manager Access
Answer : D

 

 

19) Run time parameters in Maxl are passed as

  1. %
  2. $
  3. &
  4. []
Answer : B

 

 

20) Partition file comes with an extention of

  1. .db
  2. .dbb
  3. .ddb
  4. .dbd
Answer : C

 

 

21) Which Partition is best choice in order to achieve below mentioned objectives

1.Decrease network activity

2.Decrease query response times

3.Decrease calculation times

4.Recover more easily from system failures

  1. Replicated
  2. Linked
  3. Transparent
  4. Transparent or Linked
Answer : A

 

 

22) One of the key advantages of Linked Partition is

  1. Outline Syncronization is not required
  2. Less Network calls
  3. Backup of Source data is automatically maintained
  4. Separate account needs to be created for user at all databases
Answer : A

 

 

23) How do you test a Partition ?

  1. By Checking logs if it is successfully created
  2. By recreating it for second time
  3. By retrieving data in shared regions
  4. 1 & 3
Answer : D

 

 

24) Given the following information, what is the block size? Markets: Sparse, 10 stored members, 10 total members Product: Sparse, 5 stored members, 7 total members Accounts: Dense, 10 stored members, 11 total members Time: Dense, 5 stored members, 12 total m

A. 400 KB
B. 400 Bytes
C. 1056 KB
D. 50 Bytes
E. 1056 Bytes
F. 50 KB
G. 70 KB

  1. A
  2. C
  3. B
  4. E
Answer : C

 

 

25) Identify the four true statements about ASO “under the covers”

A. Tablespaces are utilised to store data and metadata
B. Page files and index files are utilized to store data store data and metadata
C. Default – stores numeric data (.dat file)
D. Bin – store numeric data (.dat file)
E. Data – store numeric data (.dat file)
F. Metadata – store numeric information about the objects in the database
G. Metadata – store numeric data (.dat file)
H. Temp – temporary working space for the Essbase kernel

  1. ACFH
  2. ABCH
  3. AFGH
  4. ABCF
Answer : A

 

 

26) Fragmentation has a number of potential causes. Identify two.

  1. Deleting member from a sparse dim
  2. Deleting member from a dense dim
  3. Renaming a member
  4. Renaming an alias
  5. Submitting data/deleting data frequently (like in budget applications)

 

  1. AE
  2. BC
  3. CE
  4. BE
Answer : D

 

 

27) Which three statements are true about multiple hierarchies in ASO?

  1. First hierarchy must be stored.
  2. Multiple hierarchies must be enabled by dimension.
  3. First hierarchy must be dynamic.
  4. All alternate hierarchies must be dynamic.
  5. Alternate

 

  1. ABC
  2. CDE
  3. ABE
  4. BCE
Answer : C

 

 

28) Identify the five true statements.

  1. CALC DIM is faster than AGG on Sparse dimensions
  2. AGG is faster than CALC DIM on Sparse dimensions
  3. CALC DIM caloulates mumber formulas
  4. AGG calculates member formulas
  5. CALC DIM caloulates Sparse dimension

 

  1. ABEFH
  2. ACFGH
  3. BCEFG
  4. ABCDE
Answer : C

 

 

29) Identify the true statement about the data cache.

  1. Data cache contains compressed data blocks
  2. Data cache contains uncompressed data blocks
  3. Data cache contains compressed index entries
  4. Data cache contains uncompressed data index entries

 

  1. A
  2. B
  3. C
  4. D
Answer : B

 

 

30) Which two statements are true (assuming data is loaded to a BSO database and to the members noted below)?

A. If you delete a spares shared member, the outline file shrinks
B. If you delete a spares shared member, the page file shrinks
C. If you delete a spares shared member, the index file shrinks
D. If you delete a spares shared member, the block density shrinks
E. If you delete a spares shared member, the block size shrinks
F. If you delete a spares shared member, the number of blocks shrinks

  1. AB
  2. BC
  3. EF
  4. AF
Answer : D

 

 

31) What is the default calculation order for ASO database?

A. Accounts, Time, all remaining dimensions in ascending order of member count
B. Time, Accounts, all remaining dimensions in ascending order of member count
C. Accounts, Time, all remaining dimensions in descending order of member count
D. Time, Accounts, all remaining dimensions in descending order of member count
E. Dynamic hierarchies, Stored hierarchies
F. Stored hierarchies. Dynamic hierarchies

  1. A
  2. B
  3. E
  4. F
Answer : D

 

 

32) You are creating a MaxL script to log into the database, update a dimension, load data, and run a calculation. Identify the two true statement about creating this MaxL sript.

A. A separate MaxL script is required for each step
B. The password must be hardcoded into the script when logging in
C. IFERROR can be used in MaxL to handle errors after each statement, when triggered will skip to a subsequent statement
D. Variables for objects like server names, application names and database names can be used in a MaxL script to help with maintenance

  1. A&D
  2. B&D
  3. C&D
  4. A&C
Answer : C

 

 

33) What does DTS (Dynamic Time Series) do?

  1. Calculates to date values for Essbase block storage databases
  2. Dynamically calculates the Time dimension
  3. Enable Time Balance functionality for accounts
  4. Calculates to date values for Essbase aggregate

 

  1. B
  2. C
  3. A
  4. D
Answer : C

 

 

34) Changing an dense dimension member from stored to dynamic causes ________.

  1. a Full restructure
  2. an Index restructure
  3. an Outline restructure
  4. No restructure

 

  1. A
  2. B
  3. C
  4. D
Answer : A

 

 

35) Given the following information, how many potential blocks? Markets: Spare, 10 stored members, 10 total members Product: Sparse, 5 stored members, 7 total members Accounts: Dense, 10 stored members, 11 total members Time: Dense, 5 stored members, 12 total

  1. F
  2. E
  3. B
  4. A
Answer : A

 

 

36) With an average block density greater than 90%,

  1. You should reconsider the dense and sparse settings
  2. You should consider no compression
  3. You should set Commit blocks to 0
  4. You should reconsider the outline order of dimensions

 

  1. A
  2. B
  3. C
  4. D
Answer : B

 

 

37) You notice that your reports are running slower than before and realized that nothing in terms of data volume or dimension members has changed. You also checked the log file and found that no one ran any calculation. Which two would you look for to diagno

  1. AD
  2. AC
  3. CD
  4. AB
Answer : B

 

 

38) In Essbase 11.1.1, what are two possible ways to calculate Period to Date values in ASO?

  1. Enable Dynamic Time Series
  2. Analytic dimension with member formulas to calculate period to date values
  3. Alternate hierarchy in Time dimension to rollup peri

 

  1. AD
  2. CD
  3. AB
  4. BC
Answer : D

 

 

39) In Essbase, security can be managed in ______.

  1. Shared Services
  2. Administration Services
  3. Essbase Studio
  4. Shared Services or Administration Services
  5. All of the above

 

  1. A
  2. B
  3. D
  4. E
Answer : C

 

 

40) Identify the two true statements about data loads to ASO and BSO databases.

A. Data can only be loaded to level 0 members in ASO databases where BSO allows data loads to upper level members.
B. Cells at all levels can be loaded (except Dynamic Calc members) for both ASO and BSO.
C. After an ASO data load, no further calculation is required.
D. Concurrent loads are supported for both ASO and BSO.

 

  1. AC
  2. CD
  3. AB
  4. BC
Answer : A

 

 

41) You have nightly backup scheduled for application. User continuously send data loads in app. At 1 PM database was crashed. Transaction logging is on. For recovery of database, What 3 options r possible –

  1. Morning User sessions can be checked by transact
  2. AB
  3. CD
  4. DE
  5. BC
Answer : D

 

 

42) In maxL, one doesn’t want anyone below admin to connect to database, which command enables that –

  1. Alter database prevent connect;
  2. Alter database app owner only
  3. Alter database prevent user app owner only
  4. Alter database enable connect/session

 

  1. A
  2. B
  3. C
  4. D
Answer : D

 

 

43) In Essbase Studio, what is possible while working with joins

  1. Manually join
  2. Can join source files and relational database
  3. Wizard can have database internal joins
  4. Wizard can join multiple database

 

  1. A
  2. B
  3. C
  4. D
Answer : C

 

 

44) To which partitioning technique, overlapping partitions are allowed ?

  1. Transparent
  2. Replicated
  3. Linked
  4. Transparent or Linked
Answer : C

 

 

45) What is the limitation after editing values in .cfg file ?

  1. You cannot compile them
  2. You cannot read them
  3. You cannot trust them, it’s a bug in essbase
  4. All parameters are automatically translated to upper characters
Answer : A

 

 

46) What does @CREATEBLOCK function do ?

  1. It creates blocks for all the dense members specified
  2. It creates blocks for all the sparse members specified and fill blocks with zero
  3. It creates potential number of blocks
  4. Creates a block for a sparse member name or a sparse member combination and sets dense values in the newly created block to #MISSING.
Answer : D

 

 

47) What does @INTERSECT function do ?

  1. It will intersect results of two calc functions
  2. It will intersect the two arguments of a given function
  3. It has to be used with member set functions only such as @SUM
  4. Returns the intersection of members that appear in two specified lists of members.
Answer : D

 

 

48) Which compression is useful if you wish Essbase to compresses repetitive, consecutive values, including zeros and #MISSING values

  1. Bitmap
  2. ZLIB
  3. RLE
  4. Index value pair
Answer : C

 

 

49) In which compression technique, essbase builds data dictionary

  1. Bitmap
  2. ZLIB
  3. RLE
  4. Index value pair
Answer : B

 

 

50) If the block density is < 3%, which compression technique should be used

  1. Bitmap
  2. ZLIB
  3. RLE
  4. Index value pair
Answer : D

 

 

51) In which compression technique essbase stores only non-missing values

  1. Bitmap
  2. ZLIB
  3. RLE
  4. Index value pair
Answer : A

 

 

52) In which file essbase tracks the information regarding data load, calculation or a statement in calculation script

  1. .dbb
  2. .tct
  3. .inn
  4. .ddb
Answer : B

 

 

53) Pre-image access is

  1. write only access
  2. read write access
  3. read only access
  4. none access
Answer : C

 

 

54) At least how many rules would be required to perform these activities:-

1. Build the Base dimension
2. Build Attribute dimension
3. Associate Base dimension with Attribute dimension

  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. Association has to be done manually, rest of the activities can be performed using single rule file
Answer : A

 

 

55) Which partition is best choice when less synchronization is required ?

  1. Linked
  2. Transparent
  3. Replicated
  4. Replicated or Linked
Answer : A

 

 

56) Which partition is best choice when ability to query data based on attributes is required ?

  1. Replicated & Transparent
  2. Transparent Only
  3. Transparent & Linked
  4. Linked only
Answer : C

 

 

57) Which Partition is best choice when requirement is to perform batch updates and simple aggregations

  1. Any Partition can be selected
  2. Replicated
  3. Transparent
  4. Linked
Answer : B

 

 

58) If you want to do complex calculations where unit level values are derived from Totals, Which partition should be used

  1. Replicated
  2. Linked
  3. Transparent
  4. Do not partition.
Answer : D

 

 

59) If you wish local DBA to control downtime of the system, which partition is the right way to go

  1. Replicated
  2. Linked
  3. Transparent
  4. Do not partition.
Answer : A

 

 

60) What is the purpose of .xcp file in Essbase

  1. It’s a file that holds the information about data copy blocks
  2. It’s a file that holds the exceptions warning logs
  3. It’s a file that holds exception error logs
  4. No such file is ever created in Essbase
Answer : C

 

 

61) Two Pass in BSO can work on following members:-

  1. Account Dimension Members
  2. Label Only Members
  3. Dynamic Calc and Store Members
  4. Time Dimension Members

 

  1. 1&4
  2. 1,2 & 4
  3. 1,2 &3
  4. 1,3 & 4
Answer : C

 

 

62) If you wish to limit the number of cells requested from Data target to Data source in transparent partition, which .cfg setting should be used ?

  1. MAX_REQUEST_GRID_SIZE
  2. MAX_REQUEST_CELL_SIZE
  3. MAX_REQUEST_DATA_SIZE
  4. MAX_REQUEST_PARTITION_SIZE
Answer : A

 

 

63) What is the difference between two piece of code mentioned below:-

1.Sales = Loss – @SHIFT(Sales, 1);

2.@SHIFTMINUS (Loss, Sales, 1)

  1. 1 & 2 gives same result and same performance
  2. 1&2 gives different result with same performance
  3. 1&2 gives same result but @SHIFTMINUS is faster than @SHIFT
  4. 1&2 gives same result but @SHIFT is faster than @SHIFTMINUS
Answer : C

 

 

64) What does following command does

{CALCULATE COLUMN “Year to Date~Budget Total” = 3 : 4}

  1. Computes Year to date Budget Total as summation of row 3 and row 4
  2. Computes Year to date Budget Total as proportion of column 3 and 4
  3. Computes Year to date Budget Total as summation of column 3 and 4
  4. Computes Year to date Budget Total as proportion of row 3 and row 4
Answer : C

 

 

65) <REPMBRALIAS is used when

  1. Member Alias needs to be displayed
  2. Member Name has to be displayed in report
  3. Either Member name or Member Alias name needs to be displayed
  4. Both Member name and Member Alias name needs to be displayed
Answer : D

 

 

66) Pyramid Headers in Report Script cannot be used with

  1. Symmetric Report
  2. Asymmetric Reports
  3. This concept applied to MDX and not Report Script
  4. Pyramid Headers concept is in OBIEE and not in report scripts
Answer : B

 

 

67) What does .csc file signify in terms of ASO

  1. Aggregate Views
  2. Aggregate Cells
  3. Materialized Aggregation Scripts
  4. MDX Script
Answer : C

 

 

68) What does temp tablespace indicates in context of ASO

  1. Temporary workspace for dataload and aggregations
  2. Temporary workspace for dataload and retrievals
  3. Temporary space to keep binary transaction log
  4. 1 & 2
Answer : D

 

 

69) How Variance reporting is achieved in ASO

  1. Using VAR Function of MDX
  2. Using Varper Function of MDX
  3. Using UDAs
  4. Any of the above technique can work fine
Answer : C

 

 

70) After successful execution of below statement what happens implicitely

import database ASOSamp.Sample data from load_buffer with buffer_id 1;

  1. Load buffer is destroyed
  2. Load buffer is retained for future use
  3. Data is committed to buffer
  4. Load buffer becomes uninitialized
Answer : A

 

 

71) Which keyword defines the member name mapping when source and target have different member name

  1. mapped globally
  2. mapped locally
  3. area globally
  4. area locally
Answer : A

 

 

72) Assuming time dimension and year dimension are different and time dimension is from Jan to Dec. What does following MDX Expression returns

[Jun].lag (-3)

  1. [Mar]
  2. [Sep]
  3. Previous Year [MAR]
  4. 3 Years back [Jun] data
Answer : B

 

 

73) Assuming time dimension and year dimension are different and time dimension is from Jan to Dec. What does following MDX Expression returns

Openingperiod(Year.generations(3), Qtr3)

  1. Aug
  2. Sep
  3. Jul
  4. Jun
Answer : C

 

 

74) One of the consideration to improve the performance of transparent partition is

  1. Disable Calculator Cache
  2. Keep Data Cache as high as possible
  3. Make sure partition area resides in Calculator Cache
  4. Make sure entire target database resides in Data Cache
Answer : C

 

 

75) You need to display a text value based on variance data in an ASO database. If the variance percentage is less the 10, users should see “Low Priority,” if the variance percentage is between 11 and 25, users should see “Medium Priority,” and if variance pe

  1. A
  2. B
  3. C
  4. D
Answer : B

 

 

76) Identify the three statements about the Administration Services console.

A. You can create custom views in EAS; Custom views help administrators focus those apps, databases or servers that apply to them
B. Server can be added to a custom view
C. Applications and databases can be added to a custom view
D. Calc scripts can be added to a custom view
E. Rules files can be added to a custom view

  1. ABC
  2. ABDE
  3. ABCDE
  4. CDE
Answer : C

 

 

77) Which setting will give information about when a data block is calculated?

  1. SET MSG INFO;
  2. SET MSG SUMMARY;
  3. SET MSG DETAIL;
  4. SET MSG WARNING;

 

  1. A
  2. B
  3. C
  4. D
Answer : C

 

 

78) You need to tune a block storage option database for calculations on a 32bit Essbase server. Identify the two starting point tuning steps that you might take (assuming no direct I/O).

A. Set Index Cache the size of the index file
B. Set Data Cache to the size of .025 * data file
C. Set Data File Cache to the size of .025 * data file
D. Reset sparse and dense dimensions to achieve a block size greater than 100KB

  1. A&C
  2. A&D
  3. B&C
  4. A&B
Answer : D

 

 

79) What security filter will assign security to a hierarchy, filtering the members displayed to end users?

A. Read Filter
B. Write Filter
C. Metaread Filter
D. Metadate Filter
E. Not possible to secure dimensions; Only data can be secured

 

  1. D
  2. C
  3. A
  4. B
Answer : B

 

 

80) Do shared members share the LRO ?

  1. Share members will always share LRO
  2. Share members do not share LRO
  3. Share members share the data and LRO
  4. .cfg setting can be altered so that share members can share LRO, but this is not default setting
Answer : B

 

 

81) Which of the following statements are true regarding Dynamic Calculation

  1. Reduced Disk Space Usage
  2. Less time to Backup DB
  3. Increase in Batch Calculation Time

 

  1. 1,2
  2. 2,3
  3. 1,3
  4. Only 1
Answer : A

 

 

82) Which of the following statements are true regarding Varying Attribute

1.Independent members must be Dynamic, level 0 members

2.Continuous independent dimensions and members must be specified last

3.Continuous independent dimensions must act as a single d

  1. Only 1
  2. Only 2
  3. 2 & 3
  4. 1 & 3
Answer : C

 

 

83) .cfg setting of PARCALCMULTIPLEBITMAPMEMOPT is used when

  1. Memory Optimization is done using single bitmap mode
  2. Memory Optimization is done using multiple bitmap mode but for serial computation
  3. Memory Optimization is done using multiple bitmap mode but for parallel computation
  4. Only with ASO DB
Answer : C

 

 

84) Major Limitation with @MDALLOCATE Function is

  1. Allocation can be done only to Descendants of the member mentioned
  2. Allocation can be done at one level below the selected level.
  3. Allocation can be performed at two levels below the specified member
  4. Allocation can be performed at three levels below the specified member
Answer : B

 

 

85) Which of the following is correct expression to be used with “@XREF

  1. COGS=@XREF(Sample, @NAME(@PARENT(Product)),Sales);
  2. COGS=@XREF(Sample, @PARENT(Product),Sales);
  3. COGS=@XREF(@NAME(Sample, @PARENT(Product),Sales));
  4. COGS=@XREF(Sample, @PARENT(@NAME(Product)),Sales);
Answer : A

 

 

86) What does <SYM command does in context of Report Script

  1. Forces Pyramid Output of Row Headers
  2. Forces Asymmetric Report
  3. Forces Symmetric Report
  4. Cannot produce symmetric report if retrieval is asymmetric
Answer : C

 

 

87) What is true regarding below Calculation Script

SET CLEARUPDATESTATUS ONLY;

FIX(“New York”)

CALC DIM(Product);

ENDFIX

  1. Essbase marks level-0 blocks of product as Clean
  2. Essbase marks dirty parent block as clean and calculates them
  3. Essbase marks dirty parent block as clean and doesn’t calculate them
  4. Essbase computes all the dirty blocks and once computed marks them as clean
Answer : C

 

 

88) If there is one anchoring dimension how many bitmaps are likely to be used in BSO

  1. Single
  2. Multiple
  3. 16
  4. 64
Answer : B

 

 

89) Which APIs are used for ASO

  1. VB API
  2. Grid API
  3. Java API
  4. 2 & 3
Answer : D

 

 

90) What does keyword force does while dropping object using MaxL

  1. It doesn’t drop the object but unlocks it
  2. It unlocks and drop the object
  3. Force keyword is not used with drop object
  4. It drops object without unlocking it
Answer : B

 

 

91) What does following MDX Expression returns

CoalesceEmpty([Profit per Ounce], 0)

  1. Returns Stored value of Profit Per Ounce in all cases
  2. Returns Profit per ounce as 0 always
  3. Returns Profit per ounce as 0 if its Missing
  4. Returns Profit per Ounce as #Missing
Answer : C

 

 

92) What is the output of this MDX

WITH

MEMBER [Measures].[ProdGen] AS

‘Ordinal([Product].CurrentMember.Generation)’

MEMBER [Measures].[ProdLev] AS

‘Ordinal([Product].CurrentMember.Level)’

SELECT

{[ProdGen], [ProdLev]} ON COLUMNS,

[Pr

  1. Prints Generation and Level Data for each Product
  2. Only Prints Gen 1 and Lev 0 Data for each product
  3. Print Generation of Products on Rows and Levels of Product on Columns
  4. Prints Generation and Level Numbers for each product
Answer : D

 

 

93) Output of the following query will be

Select

Hierarchize({May, Qtr2, Apr, Jun}, POST)

on columns from sample.basic

  1. { Qtr2 Apr May Jun }
  2. {Apr May Jun}
  3. {Apr, May, Jun, Qtr2}
  4. {Qtr2}
Answer : C

 

 

94) Which four of the following activities can be performed by the administrator in Shared Services?

  1. Creates users and groups
  2. Accesses external users and groups for provisioning
  3. Migrates applications using Life Cycle Management
  4. Creates cube

 

  1. ABCD
  2. BCDE
  3. ABCE
  4. DEF
Answer : C

 

 

95) Identify the three invalid methods to back up ASO databases.

  1. MaxL alter database commands
  2. Esscmd BEGINARCHIVE / ENDARCHIVE
  3. Backup and Recovery features introduced in version 11
  4. Operating System backup

 

  1. ABD
  2. ACD
  3. BCD
  4. ABC
Answer : B

 

 

96) Identify the four true statements about attribute dimensions

  1. Attributes allow cross tab reports with other dims
  2. Attributes are assigned to dense dimensions
  3. Attributes are stored
  4. Attributes are dynamically calculated
  5. Security can be ass

 

  1. ADEF
  2. ABCD
  3. ACDF
  4. BCEF
Answer : A

 

 

97) When you issue a VALIDATE command, essbase recommends to put database in

  1. Write Mode
  2. Read Write Mode
  3. Read Mode
  4. Append Mode
Answer : C

 

 

98) Which MaxL statement would help you to recover freespace from essbase database

  1. alter database DBS-NAME recover freespace
  2. alter system DBS-NAME recover freespace
  3. alter database DBS-NAME recover allspace
  4. alter database DBS-NAME recover emptyspace
Answer : A

 

 

99) Which set in MDX consumes more memory to process ?

  1. Symmetric Sets
  2. Asymmetric Sets
  3. Flattened Sets
  4. Compact Set
Answer : C

 

 

100) Which report script function is specifically designed for Varying Attributes

  1. Ntile
  2. Perspective
  3. MATCHEX
  4. OUTALT
Answer : B

 

 

 

 



Have any Question or Comment?

Leave a Reply

Exciting Offers

Subscribe to Blog via Email

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Join 95 other subscribers

Exciting Offers

Exciting Offers

Exciting Offers

Close
%d bloggers like this: